Kinderhulp is er voor alle kinderen en jongeren in Nederland die in armoede opgroeien. En helpt ze, onvoorwaardelijk. Zodat ook zij het gevoel hebben erbij te horen en dezelfde kansen krijgen voor de toekomst. Net als ieder ander kind.

Elk kind verdient een jeugd zonder zorgen. Gelijk te zijn, aan vriendjes of vriendinnetjes. 1 op de 12 kinderen tot 21 jaar in Nederland groeit echter op in armoede. Dat zijn ruim 300.000 kinderen én jongeren die een verre van zorgeloze jeugd hebben. Ze maken er het beste van, maar merken altijd en overal dat er thuis niet genoeg geld is.

Iets groots, of iets kleins

Kinderhulp helpt met iets groots, of iets kleins. Iets dat ze de kracht geeft om mee te doen. Toch die fiets, eens een zorgeloos dagje uit. Een opleiding, een warme winterjas, of tóch een keer Sint. Dingen die heel gewoon lijken, maar toch het verschil maken voor de kinderen. Zodat ook zij het gevoel hebben erbij te horen. Nu en in de toekomst.

 

Als anderen niet kunnen helpen

Wanneer andere instanties niet kunnen helpen, is Kinderhulp er. Met iets waar een kind behoefte aan heeft en altijd via maatschappelijke organisaties. Bijvoorbeeld een maatschappelijk werker, bewindvoerder, wijkteam van de gemeente of jeugdhulpverlener.