De stichting is in 2003 opgericht met het doel om armoede van kwetsbare groepen (kinderen, jongeren en moeders) te verminderen in de buitenwijken- en landelijke gebieden van de stad Cusco in Peru.

De Nederlandse Cora Staats heeft zich in Cusco gevestigd. Er is een plaatselijke NGO opgericht; CEDNA voor het uitvoeren van de sociale projecten. Wij werken vanuit een pand in Cusco, waar de opleidingscursussen worden gegeven.

Succesvol?

Ja, inmiddels zijn er meer dan 50 projecten uitgevoerd, waarin meer dan 13.500 begunstigden en cursisten direct hebben kunnen profiteren van gezondheids- en opleidingsprojecten.

Momenteel wordt ons opleidingsproject uitgevoerd voor werk en onderneming. Bij vorige opleidingsprojecten hebben we 3.500 cursisten op de arbeidsmarkt kunnen plaatsen, hebben 4.000 cursisten hun economische situatie met ca. 30% verbeterd en hebben 1.000 cursisten een eigen bedrijfje kunnen stichten.

 

Wie is de doelgroep van het project?

Jongeren en (jonge) moeders in kwetsbare en kansarme situaties, woonachtig in stedelijke en landelijke gebieden rond Cusco, waar de werkloosheid hoogtij viert en het opleidingsniveau laag is.

 

Huidige opleidingen?

Momenteel loopt ons 14e opleidingsproject voor 200 cursisten en gaat het 15e opleidingsproject in juni 2021 van start ook weer voor ca. 200 cursisten, die we door de corona pandemie zowel klassikaal in kleine groepen met strenge hygiƫne protocollen als virtueel kunnen helpen.