Op Valentijnsdag van het jaar 1993 werd de stichting WOLKENTHEATER in het leven geroepen door een groep kunstenaars uit voormalig Joegoslavië die hun toevlucht hadden gezocht in Nederland. Sinds die dag heeft deze organisatie zich jaar na jaar met onwankelbare passie en toewijding ingezet voor theaterevenementen voor kinderen die verblijven in asielzoekerscentra (AZC’s). Het is ronduit hartverscheurend om te zien hoe kinderen die al zoveel hebben moeten doorstaan, hun lach verliezen. Bij WOLKENTHEATER geloven we sterk in de genezende kracht van kunst, spel en theater.

Met onze activiteiten streven we ernaar kinderen de kans te bieden om plezier te beleven en zich creatief uit te drukken, zodat ze zorgeloos kunnen genieten van hun kindertijd. Onze getalenteerde clowns, poppenspelers, theater- en dansdocenten maken slechts spaarzaam gebruik van woorden, waardoor onze voorstellingen en theaterworkshops toegankelijk zijn voor kinderen van alle leeftijden en afkomsten. Het maakt niet uit waar ze vandaan komen.

Het is belangrijk om te vermelden dat onze stichting geen structurele subsidies ontvangt van de overheid en volledig afhankelijk is van vrijgevige donaties. Steun van Stichting Retourschip is van onschatbare waarde en helpt ons om onze missie voort te zetten en de levens van deze kwetsbare kinderen te verrijken.

Verslag Circus Oriental